dissabte, 10 de novembre del 2007

Choquequirao

Eclipsada per la mítica Machu Pichu, la ciutat de Choquequirao conserva viu l’esperit
dels seus constructors inques, gràcies al seu emplaçament de difícil accés.

Choquequirao està envoltada per una muralla natural formada per les muntanyes Ampay, Corihuayrachina, Panta i Padriyoc.
El seu assentament ocupa dos mil hectàrees de superfície i es troba situat a 160 km a l’oest de Cusco, el centre de l’imperi Inca.

Davant la saturació del Camí de l’Inca fins la ciutadella del Machu Pichu, Choquequirao ofereix silenci i una atractiva combinació d’aventura i interès arqueològic. Arribar-hi implica campaments, cerca de passos que permetin vorejar cims de quatre o cinc mil metres d’altura i l’oportunitat de veure la fauna i la flora autòctones de la serralada dels Andes. Una curiositat: una de les orquídies més espectaculars de la regió rep el nom quechua de wakanki, que en català vol dir ploraràs. D’emoció, és clar. Les variacions de temperatura entre el dia i la nit són intenses.

Potser es podrien haver millorat els accessos a Choquequirao des dels pobles d’Abancay o Cachora després de l’obertura de la regió al turisme el 1993. No obstant, el govern ha optat per mantenir-los intactes, a favor de la sostenibilitat i a la recerca d’un visitant amb verdader interès pel que veu. El principal avantatge és que es manté l’equilibri hídric de la regió en evitar la tala de boscos. També es busca la col·laboració amb la població local en projectes econòmics a llarg termini.


1 comentari:

rosi ha dit...

Crec que aquest assentament inca es un lloc que s'ha de visitar. El seu difícil accés evitarà que es massifique turísticament. Ideal per a un tipus de turisme excursionista que li agrada disfrutar de la natura, ja que a la zona hi ha moltes espècies de flora i fauna en perill d'extinció.
El complex arqueològic es importantíssim ja que s'ha inclòs dins el programa de " Proyecto patrimonio y ciudadania y desarrollo " aprovat per la Unesco i iniciat per el Instituto Nacional de Cultura de Cusco. Aquest té com a objectiu la revalorització i conservació del patrimoni del districte de Maras i les seves comunitats veines per ajudar en el seu desenvolupament.